EdgefieldDaily.com                                        "Edgefield County's Only 'Free' Press"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives


Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column



Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Video Archive
Audio (inactive)
 
Contact us
Contact Info

School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

State and Federal Legislative Contacts

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post





So You Think You Know Everything?


web posted August 28, 2007
CARL LANGLEY – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. What is a shako?

A. A milkshake made with nuts and whipping cream
B. A military dress hat
C. A species of ant
D. A necktie with a blend of six or more colors

2. Which British military commander surrendered his forces at Saratoga, N.Y., in October 1777, ending the Revolutionary War?

A. Gen. Alford Gaston
B. Gen. John DeKalb
C. Gen. Bettis Rainsford
D. Gen. John Burgoyne

3. On Oct. 14, 1947, which American Air Force captain and fighter pilot became the first man to break the sound barrier, flying a jet plane faster than the speed of sound and setting the stage for the space program?

A. Scott Crossfield
B. Frank Boatwright
C. Charles (Chuck) Yeager
D. Dick Tandy

4. One of the Grand Ole Opry’s early stars was a black harmonica player who stood less than five feet tall. Who was he?

A. Silas Jones
B. Clem Hawkins
C. DeFord Bailey
D. Jumping Joe Armstrong

5. Which aviator and prominent polo player is said to have been the main figure in F. Scott Fitzgerald’s popular 1920s novel titled “The Great Gatsby?”

A. John Cameron Swayze
B. Roy Blackwell
C. Tommy Hitchcock
D. Alfred Sloan Vanderbilt

6. What Civil War general treated civilians so cruelly that he came to be known as “The Beast?”

A. Joseph Collins
B. P.G. T. Beauregard
C. George B. McClellan
D. Benjamin F. Butler

7. What American president said peace, not strife, is the healing influence of the world?

A. Abraham Lincoln
B. Woodrow Wilson
C. Millard Fillmore
D. Andrew Johnson

8. Which famous newspaper editor once observed that “Puritanism is the haunting fear that someone, somewhere, may be happy?”

A. H.L. Mencken
B. Louis C. Harris
C. Westbrook Pegler
D. Charles Goforth

9. This man, the founder of the Standard Oil Trust and chief target of the anti-monopolists, left millions of dollars in foundations designed to promote the welfare of mankind. Who was he?

A. John Quincy Adams
B. Charles Blackwell
C. John D. Rockefeller
D. Chester A. Arthur

10. Jack Johnson is best known as being the first black heavyweight boxing champion, but he had a little known talent as an inventor that led him to obtain a patent for a popular tool. What is the tool, which has the US Patent Office number 1413121?

A. Wrench
B. Pliers
C. Hacksaw
D. Hammer


Answers below









 
Answers:
1-B
2-D
3-C
4-C
5-C
6-D
7-B
8-A
9-C
10-A

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right superior, 8 right excellent, 7 right average, 6 or less right, re-enroll in elementary school.





For all past articles please visit our Archives

All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

Chamber of Commerce
New Link Below
Information and Activities





-----
Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley



JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.