EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post
...


So You Think You Know Everything?

web posted September 10, 2007
CARL LANGLEY – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. What is a deponent?
A. A football player sidelined by an injury
B. A piece of office furniture
C. A person who gives testimony in a legal proceeding
D. A piece of farm equipment

2. Who was the Marquis de Sade?
A. A French governor who was arrested for treason
B. A famous gambler who won and lost fortunes overnight
C. A French nobleman who engaged in outrageous sexual practices
D. A lawyer famed for his eloquence in presenting cases to juries

3. What was the Northwest Passage?
A. An east to west route that was undertaken by early explorers in America
B. The title of a movie starring the Three Stooges
C. The name of an ocean liner that hit an iceberg and sank
D. The name of a popular drink created in the South Pacific

4. Which noted actor played the lead role in the popular crime series “The Godfather?”
A. Phil Napier
B. Jeff Wallace
C. Marlon Brando
D. James Cagney

5. Which of these was not a popular singer?
A. Bing Crosby
B. Perry Como
C. Fred Cavanaugh
D. Frank Sinatra

6. Which of these was a Greek god who presented a meek and mild manner but rose at time of crisis to perform great deeds?
A. Bubba
B. Hero
C. Claudius
D. Levi

7. Casanova was a Frenchman whose name is often used to describe men regarded as prolific and daring lovers. What was his first name?
A. Humberto
B. Luigi
C. Robespierre
D. Giacomo

8. Which of these sentences represents bad grammar?
A. We each had parts in our school play.
B. The professor told us to prepare for the final examination.
C. Me and Jane had went to see the baseball game.
D. The ones who did not have tickets broke through the gate.

9. Which of these men is considered by many to be the father of the American public education system?
A. Branch Rickey
B. Bob Moody
C. Horace Mann
D. Lee Harvey Oswald

10. Which American president negotiated the acquisition of a vast part of the United States known as the Louisiana Purchase?
A. James Monroe
B. Harry Truman
C. Millard Fillmore
D. Thomas Jefferson







ANSWERS:

1-C
2-C
3-A
4-C
5-C
6-B
7-D
8-C
9-C
10-D

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right, superior, 8 right, excellent, 7 right, passing, 6 right or less, re-enroll in elementary school.














For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.