EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post
...


So You Think You Know Everything?

web posted September 17, 2007
CARL LANGLEY – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. What is a harlequin?
A. A person who amuses others
B. A circus trapeze artist
C. A nightclub manager
D. A big band drummer.

2. What is a tosspot?
A. A kitchen helper
B. A garbage collector
C. A drunkard
D. A traveling salesman

3. What is a nom de plume?
A. A breed of chicken
B. A decorative hat
C. A type of fishing tackle
D. A fictitious name used by a writer

4. What is a sous chef?
A. A chef working under an executive chef
B. A chef who specializes in the making of soups
C. A chef in charge of a railroad kitchen
D. A chef who is expert in cake baking

5. Who portrayed Rhett Butler in “Gone With the Wind?”
A. Fred Roberson
B. Monroe Kneece
C. Clark Gable
D. Jimmy Stewart

6. Which author wrote the famed classic novel “Ben Hur?”
A. Robert J. Wallace
B. Lew Wallace
C. George Wallace
D. Hot Lips Wallace

7. Which actor portrayed the Cowardly Lion in “The Wizard of Oz?”
A. Humphrey Bogart
B. Alan Ladd
C. Jack Palance
D. Bert Lahr

8. Which author wrote the classic novel “Two Years Before the Mast?”
A. Harriett Beecher Stowe
B. Murray Hefflefinger
C. Richard Henry Dana
D. Thomas Hart Benton

9. Which American president had to deal with the Whiskey Rebellion?
A. James Monroe
B. Chester A. Arthur
C. George Washington
D. Rutherford B. Hayes

10. Which American general said an unprintable word when ordered by the Germans to surrender at the Battle of the Bulge?
A. James Gavin
B. George Patton
C. Mark Clark
D. Anthony McAuliffe


















Answers:
1-A
2-C
3-D
4-A
5-C
6-B
7-D
8-C
9-C
10-D

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right superior, 8 right excellent, 7 right good, 6 or less right re-enroll in elementary school
















For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.