EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post
...


So You Think You Know Everything?

web posted September 24, 2007
CARL LANGLEY – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. Washington Roebling, an architect, designer and engineer, was among the many geniuses who helped in the building of America. What was his contribution?

A. The Empire State Building
B. The Washington Monument
C. The Brooklyn Bridge
D. The Hoover Dam

2. This famed writer penned the immortal poem “The Rhyme of the Ancient Mariner.” Who was he?

A. Robert Louis Stevenson
B. Samuel Taylor Coleridge
C. Washington Irving
D. Robert Conrad

3. “The Midnight Ride of Paul Revere” is a Revolutionary War poem that once was recited in all of America‘s elementary school classrooms. Revere was engaged in what profession?

A. Gun manufacturer
B. Postal clerk
C. Silversmith
D. Soldier

4. What was the maiden name of Ma Barker, the mother of a criminal gang that operated in the late 1920s and early 1930s?

A. Bernice Jackson
B. Montana Smith
C. Alice Johnson
D. Arizona Clark


5. Paul (Bear) Bryant, the legendary coach of the Alabama football team, was born in which state?

A. Georgia
B. Arkansas
C. Tennessee
D. Texas

6. Who wrote our national anthem, “The Star Spangled Banner?”

A. Francis Ford Coppola
B. Betsy Ross
C. Irving Berlin
D. Francis Scott Key

7. Which of these garden crops is a fruit and not a vegetable?

A. Tomato
B. Cauliflower
C. Carrot
D. Cucumber

8. What is a morass?

A. A piece of ground saturated with water
B. A type of cake covered with icing
C. A leather jacket worn by bike riders
D. A species of saltwater fish


9. Which mayor used a radio broadcast to read the Sunday funny papers to kids during a newspaper strike?

A. Ken Durham
B. Norman Dorn
C. Fiorello LaGuardia
D. Dean Campbell

10. Which American patriot used pamphlets to call for independence for the American colonies in the 1770s?

A. Thomas Paine
B. Ben Franklin
C. John Pettigrew
D. Hillary Clinton










ANSWERS:

1-C
2-B
3-C
4-D
5-B
6-D
7-A
8-A
9-C
10-A

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right, superior, 8 right, excellent, 7 right, passing, 6 right or less, re-enroll in elementary school.












For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.