EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post
...


So You Think You Know Everything?

web posted October 1, 2007
CARL LANGLEY – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. What is an oxymoron?

A. An ox with mental deficiencies
B. A flower that blooms only in spring
C. The final chapter in a book
D. A statement containing two contradictory terms

2. Who said of an associate, “He not only is dull, but he is the cause of dullness in others.”

A. Mark Twain, author
B. Samuel Johnson, British man of letters
C. Franklin D. Roosevelt, American president
D. Ernest Hemingway, author writer

3. Who said, “Nature not content with denying him the ability to think, has endowed him with the ability to write.”

A. William Faulkner, author
B. A.E. Housman, author
C. Leo Durocher, baseball manager
D. Winston Churchill, British prime minister


4. Who said, “She was a large woman who seemed not so much dressed as upholstered.”

A. James M. Barrie, writer
B. Noel Coward, playwright
C. Neville Chamberlain, British prime minister
D. Andy Warhol, American artist

5. Who said, “He has no enemies, but he is intensely disliked by his friends.”

A. Billy Wilder, American movie director
B. Oscar Wilde, writer
C. Walter Kerr, theater critic
D. Beverly Sills, Metropolitan Opera soprano


6. Who said, “His mother should have thrown him away and kept the stork.”

A. Jay Leno, television comedian
B. Mae West, movie actress
C. Alexander Pope, writer
D. Barbara Stanwyck, movie actress

7. Who said, “You’ve got the brain of a four-year-old boy, and I bet he was glad to get rid of it.”

A. W.C. Fields, comedian
B. Babe Ruth, baseball icon
C. Victor Hugo, author and commentator on social issues
D. Groucho Marx, comedian

8. Who said, “He loves nature in spite of what it did to him.”

A. Harry Truman, former president
B. Lyndon Johnson, former president
C. Forrest Tucker, movie actor
D. Ronald Reagan, movie actor and former president

9. Who said, “I didn’t attend his funeral, but I sent a nice letter saying I approved of it.”

A. Harry Cohn, movie producer
B. Milton Berle, entertainer
C. Bob Hope, entertainer
D. Mark Twain, author

10.Who said of one of his critics, “He has no more backbone than a chocolate éclair.”

A. Theodore Roosevelt, former president
B. Count Charles Talleyrand, French nobleman
C. Benjamin Disraeli, British prime minister
D. Bram Stoker, author of the classic novel, Dracula




Answers:

1-D
2-B
3-B
4-A
5-B
6-B
7-D
8-C
9-D
10-A

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right, superior, 8 right, excellent, 7 right, passing, 6 or less right, re-enroll in elementary school











For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.