EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post

...



So You Think You Know Everything?

By Carl Langley
EdgefieldDaily.com Guest Columnist

web posted October 22, 2007
GUEST COLUMN – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. Who was the first woman to swim the English Channel?
A. Gertrude Ederle
B. Sallie Cooks
C. Isabel Cinquegrande
D. Marjorie Main

2. Who was the heavyweight champion dubbed the Brown Bomber?
A. James Bibbs
B. Joe Louis
C. Smiley Burnette
D. Alf Landon

3. Who wrote the classic American novel “The Man Without a Country’’?
A. James Whitcomb Riley
B. Edward Everett Hale
C. Benedict Arnold
D. John L. Sullivan

4. Which of these men served as vice president during the administration of President Calvin Coolidge?
A. Charles Evans Hughes
B. Andrew W. Mellon
C. Frank B. Davis
D. Charles G. Dawes

5. Who was the first American to win the U.S. Open Golf Tournament?
A. Francis Ouimet
B. Gene Sarazen
C. Bobby Jones
D. Walter Hagen

6. On the Lewis-Clark expedition to the West Coast in 1805 a child born to Indian guide and interpreter Sacagawea was given what name?
A. James Markley Lewis
B. Robert Charles Clark
C. Jean Baptiste Charbonneau
D. Running Elk

7. These two actors appeared in dozens of westerns and are regarded as the first of the singing cowboys. Who are they?
A. Bill Hixon and Shane Massey
B. Gene Autry and Roy Rogers
C. John Barrymore and Lionel Barrymore
D. Grouch Marx and Harpo Marx

8. This famed woman scientist was among the first researchers to discover the properties of radiation. Who was she?
A. Barbara Streisand
B. Marilyn Monroe
C. Marie Curie
D. Mae West

9. This federal cabinet member was responsible for the purchase of Alaskan territories from Russia. Who was he?
A. Robert LaFollette
B. Thurlow Weed
C. James Michael Curley
D. William Seward

10. The Louisiana Purchase involved the buying of hundreds of thousands of lands covering more than a dozen states in the Midwest of the United States. How much did the land cost per acre?
A. $2.00
B. $1.05
C. 3 cents
D. 50 cents

 

 

Answers:
1-A
2-B
3-B
4-D
5-A
6-C
7-B
8-C
9-D
10-C

Scoring: 10 right, go to the head of the class, 9 right, excellent, 8 right, good, 7 right, passing, 6 or less right, re-enroll in elementary school.









For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.