EdgefieldDaily.com               "Edgefield County as it Happens"

Featured
Sections

Headlines
Opinion
Crime Blotter
Stolen Property
Happenings
Country Cooking
Wandering Minds
Classifieds
Off The Wall
Cartoons
On The Record
Archives

Church Listings

Info Now!
 

Featured Columns
Dr. Myers
Carl Langley
Editor's Column


Registered Sex Offenders for Edgefield County

2005 Crime Stats

Video & Audio Updates
Audio Archive
(Testing)
Video Archive

Contact us
Contact Info
or
E-mail the Editor
Phone:
803-634-0964 day
803-279-5041 eve
803-279-8943 fax

Mail to
EdgefieldDaily.com
PO Box 972
Edgefield SC
29824


School System
EC District Office
School Board
Strom Thurmond

Charter Schools
Fox Creek

Private Schools

Wardlaw Academy

Public Offices
Edgefield County
Edgefield
Johnston
Trenton

Political
State and Federal Legislative Contacts

Local Political Parties
Republican Party
Democrat Party

Chamber of Commerce
Edgefield County Chamber

Historical

Edgefield Genealogical
Society


News links    
Edgefield Advertiser
The Citizen News
Aiken Standard
North Augusta Star
The State
Augusta Chronicle
Atlanta  Journal
United Press
Associated Press
FOX News
Reuters
CNS News
WorldNet Daily
Newsmax
Drudge Report
GoogleNews
Yahoo!News
New York Times
New York Post
Los Angeles Times
Washington Times
Washington Post

...



So You Think You Know Everything?

web posted November 14, 2007
GUEST COLUMN – The following is a weekly quiz compiled by retired newspaper reporter, editor and columnist Carl Langley. It is aimed at expanding a reader’s word power and general knowledge. Take the quiz and write down your answers to see how well you score.

1. What was the real name of bodybuilder Charles Atlas?

A. John Brown
B. Angelo Siciliano
C. Edgar Hanson
D. John K. Fallows

 

2. Who holds the record for the world’s highest parachute jump?

A. Joe W. Kittinger
B. Joseph Mitchum
C. Edwin Johnson
D. Robert K. Kennedy

3. Who was the first man to make a parachute jump?

A. Mitchell Roberts
B. Donald Falkland
C. Andre-Jacque Garnerin
D. Benny Lynch

4. Who shot President Abraham Lincoln?

A. Henry Stenson
B. Willard Smith
C. Peter Tillman
D. John Wilkes booth

5. Who shot President James Garfield?

A. Charles Guiteau
B. Henry Rosen
C. Robert Warfield
D. Kenneth Buchanan

6. Who shot President William McKinley?

A. Sirhan Sirhan
B. Lee Harvey Oswald
C. Leo Czolgosz
D. Alexander Dumas

7. What is the House of Windsor?

A. A pizza food chain
B. A brand of wine
C. A British royal family
D. A clothing line

8. The word porcine refers to which species of animal?

A. Horse
B. Cattle
C. Swine
D. Chicken

9. What does the name Enola Gay call to mind?

A. A Broadway play
B. A World War II airplane
C. A famous stage actress
D. A song popular at the turn of the last centuury

10. What did the Army name the first two atomic weapons used in war?

A. Big Mac and Little Mac
B. Tom and Jerry
C. Rufus and Clyde
D. Fat Man and Little Boy

Scroll down for answers















ANSWERS:

1-B
2-A
3-C
4-D
5-A

6-C
7-C
8-C
9-B
10-D

SCORING: 10 right, go to the head of the class; nine right, superior; eight right, excellent; seven right, passing; six or less right, re-enroll in elementary school





For all past articles please visit our Archives

 © Copyright 2007 EdgefieldDaily.com  All original material is property of EdgefieldDaily.com and cannot be reproduced, rewritten or redistributed without the expressed written permission of Edgefield Daily.com
EdgefieldDaily.com is a member of the
Edgefield County

New Link Below
Information and Activities







Parting Shots
A new book by Columnist Carl Langley

-------

JAM Straight Customs


Featured Dining

La Cantina




'08 Debate
Get involved


NOTICE:
We still need recipes for Cooking Section

WEBNEWS –  Send in your favorite or favorites. There is no limit to the number of recipes you can send in. With the Editor’s wife being the driving force behind her own personal section, help her create an exchange of local favorites, home cooking, grilling, sauces, and deserts!  Send in your submissions here.